JAVNO SAVJETOVANJE (rujan 2012)

SONY DSC

Grad Pazin organizira Javno savjetovanje o prijedlogu projekta društvenog razvoja – srijeda, 19. rujna u 17 sati

Grad Pazin organizira Javno savjetovanje o prijedlogu projekta društvenog razvoja u lokalnoj zajednici, u srijedu 19. rujna 2012. godine u 17,00 sati u prostorijama Folklornog društva u bivšoj vojarni Veli Jože, u ulici 154. brigade HV.

Grad Pazin javio se na Poziv na razvojnu suradnju u području sudioničke demokracije i financiranja projekata društvenog razvoja u lokalnoj zajednici “Zajedno za bolje” Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na uključivanje građana u postupak zajedničkog utvrđivanja i rješavanja prioriteta društvenog razvoja u lokalnoj zajednici te je zadovoljio prvu razinu prijave na natječaj.

Tijekom rujna i prve polovice listopada 2012., u suradnji s predstavnicima organizacija provoditeljica Programa Regionalnog razvoja Nacionalne zaklade, provest će se vođeni proces uključivanja građana u utvrđivanje jednog relevantnog prioriteta iz gradske strategije ili programa društvenog razvoja na temelju kojeg će se pripremiti prijedlog projekta društvenog razvoja (druga razina natječaja) za koji će se moći zatražiti sufinanciranje Nacionalne zakladeu iznosu do najviše 300.000,00 kuna (70% ukupne vrijednosti predloženog projekta) dok će Grad Pazin odnosno lokalna zajednica osigurati preostalih30% sredstava.

Ključ uspješne prijave projekta bit će uvođenje novih, inovativnih programa i usluga za građane u lokalnoj zajednici uključujući i uređenje javnih društvenih prostora za unapređenje kvalitete življenja građana u lokalnoj zajednici kroz aktivno sudjelovanje građana i organizacija civilnoga društva u osmišljavanju sadržaja, upravljanju i vođenju programa u tim prostorima uz osiguranje održivosti po načelima društvenog poduzetništva odnosno poduzetništva u službi lokalne zajednice.

Rok za predaju prijedloga projekta je 15. listopada, a ako predloženi projekt bude prihvaćen isti će biti realiziran tijekom 2013. godine.

Jedan od glavnih preduvjeta za izradu kvalitetnog prijedloga projekta je sudjelovanje građana i predstavnika različitih društvenih skupina i organizacija odnosno zajedničko utvrđivanje prioriteta društvenog razvoja u lokalnoj zajednici te vas stoga pozivamo na Javnu raspravu koja će se održati 19. rujna 2012. u 17 sati u prostorijama Folklornog društva u bivšoj vojarni Veli Jože, u ulici 154. brigade HV.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje na javnoj raspravi potvrdite na kontakt brojeve: Boris Demark (624-240; boris.demark@pazin.hr) i Anton Finderle (635-097; anton.finderle@pazin.hr).

Za sva pitanja u svezi ovog poziva stojimo vam na raspolaganju.