DRUŠTVENI CENTAR VELI JOŽE

LOGO_01 PROJEKT1 AKTUALNO1 GALERIJA KALENDAR UDRUGE KONTAKT1

 

O projektu

01

dc_lari01

Društveni centar “Veli Jože” uređen je na način da dio u prizemlju čine prostorije namijenjene za provođenje aktivnosti udruga, studenata, ali i ostalih zainteresiranih građana i institucija, a krajnji cilj je prostorije na katu urediti u smještajne kapacitete za korisnike tih aktivnosti, studente Veleučilišta u Rijeci, te hostelski smještaj u ljetnim mjesecima.

Uređenje Društvenog centra „Veli Jože“ jedna je od važnih aktivnosti koje su bivši vojni kompleks vojarne pretvorile u jedan širi društveni centar. To je jedinstveni centar u ovoj sredini, usmjeren na zadovoljavanje potreba udruga i pružanje novih usluga i mogućnosti građanima čime se doprinosi kvaliteti življenja u lokalnoj zajednici. Uz to, daljnji se koraci očekuju i u razvoju programa Veleučilišta u Rijeci, koji u planu ima otvaranje novih studijskih programa u Pazinu, koji će koristiti istarskom gospodarstvu.
Grad Pazin jedan je od 12 gradova u Republici Hrvatskoj koji sudjeluje u programu „Zajedno za bolje“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u sklopu kojega radi na adaptaciji bivšeg đačkog doma u Društveni Centar „Veli Jože“. Na objavljeni je Natječaj dobio treću po veličini potporu u vrijednosti od 286.000 kuna (od maksimalnih 300.000 kuna).

Projekt je financiran od strane Grada Pazina, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Veleučilišta u Rijeci.