Manifestacija “Plodovi jeseni u mojoj kuhinji”

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana hrane i siromaštva u Društvenom centru „Veli Jože“ u Pazinu, ulica 154. brigade Hrvatske vojske, u subotu, 19. listopada, od 10 do 18 sati, održat će se manifestacija „Plodovi jeseni u mojoj kuhinji“ na kojoj će se predstaviti plodovi jeseni iz prirode, načini njihova spremanja, a sve uz edukativna predavanja i interaktivan pristup.

Na manifestaciji će biti štandova s hranom za degustaciju, predavanja i igraonica za djecu.

Predavanja će započeti u 11 sati s udrugom „Živa hrana“ iz Bala i temom „Živom hranom do zdravlja“ u kojem će se govoriti o prehrani živom (sirovom) hranom kao načinu života. U sklopu manifestacije Udruga će imati i svoj štand gdje ćete moći degustirati zelene kašaste sokove, namaze te dr. Cilj Udruge je podizanje svijesti konzumiranjem termički neobrađene hrane koje vode do zdravlja i vitalnosti.

U 13 sati slijedi predavanje Franka Zgrablića „Kućna biljna apoteka“ u kojem će se govoriti o ljekovitim svojstvima čajeva koji će biti posluženi za degustaciju.

U 15 sati Nenad Kuftić će održati predavanje „Grupe solidarne razmjene“ o alternativnom obliku organiziranja proizvođača i potrošača hrane. Djelovanje grupa temelji se na uzajamnom povjerenju i neposrednom poznanstvu. Prednost za kupce je redovito pribavljanje namirnica provjerenog podrijetla i kvalitete, a za proizvođača sigurna prodaja poznatom kupcu.

U 17 sati možete poslušati predavanje Društva gljivara „Boletus“ Bujštine „Jesenje jestive gljive“ koji će za vrijeme trajanja sajma na svome štandu uz to pripremati razne recepte od gljiva.

U organizaciji manifestacije zajedno s Gradom Pazinom sudjeluje pazinska udruga 5r, Lokalna akcijska grupa “Središnja Istra” i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva.

plakatA2