MEĐUNARODNI DAN PRIJATELJSTVA (kolovoz 2013)

Dana 3. kolovoza Grad Pazin je, kao nositelj projekta, u Društvenom centru „Veli Jože“ Pazin obilježio Međunarodni dan prijateljstva. S ciljem izrade što kvalitetnijeg modela upravljanja u jutarnjim satima, od 10 do 12 sati, u Društvenom centru “Veli Jože” provedene su aktivnosti prijenosa znanja i iskustava s Društvenim centrom „Rojc“ iz Pule i Udrugom za mlade „Alfa Albona“ iz Labina. Dio gostovanja bio je usmjeren na prikaz primjera dobre prakse, dio na prezentaciju poteškoća i prijetnji, a završni dio susreta bio je namijenjen otvorenoj raspravi uz razmatranje mogućnosti buduće suradnje i prijateljstva.

Društveni centar „Rojc“ predstavila je Kristina Nefat, potpredsjednica Saveza udruga Rojc te nam je u svome predstavljanju govorila o postupku osnivanja Saveza udruga Rojc, kriterijima i principima korištenja prostorija za udruge Rojca, o TEH (Trans Europe Halles) mreži, europskoj mreži 50 multidisciplinarnih nezavisnih kulturnih centara iz 20 zemalja EU-a koja vodi i koordinira niz kulturnih projekata te dr. Kristina Nefat osnivačica je i predsjednica pulske udruge Teatar umjetnosti – TOFA te jedna od osnivačica i producentica Teatra Rubikon.

Udrugu za mlade „Alfa Albona“ Labin, nevladinu, neprofitnu i nestranačku udrugu mladih, osnovane s ciljem promicanja interesa i aktivnosti mladih, predstavio je predsjednik udruge Alen Halilović, potpredsjednica te još dvoje članova Udruge. U svojem izlaganju prezentirali su inicijativu „Zgrada društvenog poduzetništva“. U večernjim satima, s početkom u 22 sata, održao se punk koncert iza kina.

Na koncertu su svirali: Šajetin bend THE SHAIONES te pazinski bendovi SIDA, GREENFLY, ALARM i BEZ IDENTITETA.

Projekt je sufinancirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Medjunarodni dan prijateljstva-01-01