NA ULAZU U VOJARNU POSTAVLJENA TABELA

Na prostoru nekadašnje vojarne, adrese 154. brigade Hrvatske vojske, 29. listopada postavljena je tabela s prikazom svih udruga i ustanova koje tamo trenutno djeluju, što će našim sugrađanima svakako približiti prostor koji se s godinama sve više revitalizira.

Vojarnakarta.jpg

Prostor nekadašnje vojarne svakako se može nazvati jednim velikim Društvenim centrom kako je s vremenom to i postao okupljajući cijeli niz različitih udruga, a i aktivno i sustavno se radi na unaprjeđenju prostora za korištenje građanima.

Prema postavljenoj karti i legendi nekadašnja vojarna okuplja čak 15 udruga Grada Pazina, a to su: odgojno-obrazovne udruge Društvo „Naša djeca“ Pazin i Klub mladih Pazin; kulturne udruge kao što je „Albus“, inače udruga za istraživanje i promicanje znanstvene fantastike, fantastike, mitologije i alternativnih znanosti, Limena glazba, Folklorno društvo, mješoviti pjevački zbor „Roženice“ i plesna skupina „Roxy dance“; sportske udruge poput karate kluba „Seinsei“, biciklističkog kluba „MTB Istra – Pazin“, udruge YAMA, tj. Centra integralne transformativne prakse, motorističkog kluba MC „Indians“, lovačkog društva „Vepar“ i biciklističkog kluba „Kroz Hrvatsku – Puris – Kamen“ te, naposljetku, dvije udruge zdravstva i socijalne skrbi – Klub liječenih alkoholičara i Društvo tjelesnih invalida, a svoje prostore tamo imaju i ustanove Muzej Grada Pazina i Etnografski muzej Istre.

Uz njih, na tom prostoru djeluju: Veleučilište u Rijeci – Poslovni odjel, Stručni studij Poduzetništva, Hrvatske šume, Hrvatski šumarski institut te Društveni centar „Veli Jože“.

Zgrada Društvenog centra „Veli Jože“ otvorena je posljednja u tom nizu, u lipnju ove godine, te provodi razna događanja, osmišljena za građane grada Pazina, od onih najmlađih pa do onih najstarijih. U sklopu svojih aktivnosti Društveni centar se, u suradnji s Udrugom za održivo življenje 5r, uključio u nacionalnu akciju „Hrvatska volontira“. U sklopu te akcije, koja se održala prošlog mjeseca, izrađena je tabela s navedenom kartom i legendom, zajedno sa svim zainteresiranim udrugama Grada Pazina.

Sama tabela prenamijenjena je od nekadašnje tabele koja se koristila za potrebe PEUB-a, plan prostora izradio je Upravni odjel za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Pazina, a folija s tlocrtom izrađena je u reklamnom studiju „IDEAART“ koja je kasnije ukrašena samoljepljivim folijama na ideju okupljenih udruga.