Počele volonterske akcije uređenja okoliša Društvenog centra „Veli Jože“

U sklopu programa „Mali projekti za bolje sutra“ Mjesni odbor Pazin provodi akciju uređenja okoliša Društvenog centra „Veli Jože“.

Projekt obuhvaća uređenje okoliša i prilaznog prostora ispred Društvenog centra veličine oko 130 m2. Odobrena sredstva u iznosu od 7.000,00 kuna uložit će se u nabavku potrebnog materijala za uređenje (šljunak, materijal za izradu pristupne stazice, oglasne ploče, materijal za izradu klupica) dok će svi radovi biti odrađeni volonterski.

Na početku provedbe samog projekta, 03. travnja 2014. održan je koordinacijski sastanak predstavnika Grada Pazina, Mjesnog odbora Pazin te udruga i građanskih inicijativa sa područja grada Pazina. Tom je prilikom okupljenima predstavljen sam projekt i planirane aktivnosti. Također, definirana je podjela poslova i broj volontera, napravljen okvirni hodogram aktivnosti te se krenulo sa izvođenjem.

Prethodno je odrađeno, uz sponzorstvo GIP-a d.o.o., poravnanje postojeće podloge kao priprema za daljnje radove. Na prvoj volonterskoj akciji, održanoj 13. travnja 2014., u kojoj su sudjelovali članovi udruge MC Indians odrađeno je uklanjanje ostataka betona i uklanjanje ograde sa desne strane stepeništa. Druga volonterska akcija odrađena je 26. travnja 2014. kojom prilikom je postavljen geotekstil i nasipan teren šljunkom. U akciji su sudjelovali članovi Mjesnog odbora Pazin, Planinarskog društva „Pazinka“ i LAG-a „Središnja Istra“.

Nastavak radova slijedi u svibnju, uređenje stola i klupica, postavljanje oglasne ploče i uređenje stazice.

 

Ovaj projekt provodi se zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva na temelju Sporazuma o partnerstvu sa Gradovima i Općinama članovima Fonda gradova i općina.

logo_zaklada_istarske_zupanijepruzam ti ruku