Poziv na volontersku akciju uređenja okoliša Društvenog centra Veli Jože

U sklopu natječaja „Mali projekti za bolje sutra“ Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva osigurana su sredstva u iznosu od 7.000,00 kuna za projekt uređenja okoliša Društvenog centra Veli Jože. Sredstva će biti uložena u nabavku potrebnog materijala (geotekstil, šljunak, materijal za izradu pristupne stazice, nabavka oglasne ploče, materijal za izradu klupica).

Projekt predviđa uređenje dvorišta/prilaznog prostora ispred Centra veličine oko 130 m2, a uređenje uključuje: poravnanje postojeće podloge (odrađeno uz sponzorstvo GIP-a d.o.o.), uklanjanje ostataka betona i uređenje (ili uklanjanje) ograde s desne strane stepeništa, postavljanje geotekstila kako bi spriječili rast korova i posipavanje terena novim šljunkom, te uređenje manje stazice za pristup zgradi. U desnom kutu uz stepenište postavit će se oglasna ploča te stol i klupice u vlastitoj izradi, a oko kojih će se korisnici i  ostali posjetitelji moći okupljati za vrijeme lijepog vremena.

Cilj projekta je angažman zajednice u uređenju prostora koji se zajednički koristi te vas stoga sve, kao korisnike Društvenog centra, pozivamo da se uključite u volonterske akcije uređenja okoliša.

Prije početka volonterskih akcija organizirat će se jedan koordinacijski sastanak na kojemu će se volontere detaljnije upoznati s projektom i potrebnim radovima te analizirati i detaljnije odrediti koje aktivnosti se može odraditi zajednički u volonterskim akcijama, na koji način će se aktivnosti podijeliti po fazama, tko će sudjelovati u kojoj fazi aktivnosti i na kraju, odrediti datume volonterskih akcija.

Sastanak će se održati u četvrtak, 03.04.2014. u 18.00 sati

u prostorijama Društvenog centra Veli Jože, ulica 154. brigade Hrvatske vojske 5.

Nadamo se vašem odazivu!