Prezentacija programa Europa za građane

Grad Pazin i LAG Središnja Istra uz potporu Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske organiziraju radionicu na kojoj će biti predstavljena nova struktura programa Europa za građane za programsko razdoblje 2014. – 2020. Osim pojašnjavanja pozadine i ciljeva Programa, detaljno će se objasniti i proces prijave te predstaviti noviteti u prijavnom obrascu. U nastavku radionice, predstavit će se i primjeri dobre prakse, odnosno projekti koje su proveli korisnici iz Istarske županije u sklopu ovog Programa u razdoblju 2007. – 2013.

Program Europa za građane 2014. – 2020. usmjeren je na promicanje aktivnog europskog građanstva s ciljem jačanja građanske participacije u Europskoj uniji i izravnog utjecanja na njene strategije i politike, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne samouprave, organizacijama civilnoga društva i neprofitnim organizacijama, poput obrazovnih, kulturnih i istraživačkih institucija.

Radionica će se održati u utorak, 8. srpnja, od 9.30 do 13 sati, u Društvenom centru Veli Jože, u Pazinu.

Program radionice možete pronaći u prilogu.

Pozivamo predstavnike organizacija civilnoga društva, neprofitnih organizacija (škola, vrtića, muzeja, knjižnica) te lokalne samouprave koje djeluju na području LAG-a Središnja Istra da nam se pridruže i saznaju korisne informacije o financiranju projekata iz ovog Programa.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje prijavite do petka, 4. srpnja 2014. godine na adrese e-pošte ured@lag-sredisnjaistra.hr i anton.finderle@pazin.hr